Voi, kun saisi kaiken tehtyä tai teetettyä, mitä pää suunnittelee. Olen tuskaillut meidän keittiön kanssa monta vuotta, kun en saa kaappeihin mahtumaan kaikkea mitä sinne pitäisi saada mahtumaan!

Vihdosta viimein päätin, että nyt saa riittää - nyt aloitan rumban, jota olen sieluni silmillä nähnyt. Isännän vastustelusta huolimatta. Ja niin eräänä viikonloppuna oli keittiön pöydät ja lattiat täynnä kippoja ja kuppeja, kun ne siirrettiin kaapista toiseen. Se toinen kaappi oli nurkassa ovettomana seissyt vitriini, jonka plikka oli ostanut jo 1990-luvun lopulla Askosta voittamillaan piirustuskilpailurahoillaan. Enää ei tuota mäntyistä kaappia itselleen huoli. Nyt sen ovet haettiin ja kiinnitettiin paikoilleen.

WP_20141207_004.jpg

Samantien mentiin kauppaan ja ostettiin uusi kuivatarvikekomero, jotta saadaan se sijoitettua muiden kaappien väliin ja parempi tila pöydälle. Ostettiin myös uudet matot sekä keittiöön, olohuoneeseen että eteiseen. Isäntä vähän näytti pitkää naamaa, mutta . . .

Seuraava ikuisuusprojekti oli, kun istuin kuumaliimapistoolin, kaarnanpalojen ja kranssin kanssa pöydän ääreen ja aloin liimailemaan. Ja tulos oli ulko-oveen talvikranssi.

WP_20141206_003.jpg

Työtehtävieni puitteissa valmistelin purkulupaa erään päiväkodin pihassa olevalle vajarakennukselle. Vajasta meidän pihaan pelastettiin rekvisiitaksi varmaan 1900-luvun alkupuolelta maitokärryt. Isäntä muistaa kärryt lapsuudestaan oltuaan kyseissä päiväkodissa 1950-luvun lopulla.

WP_20141206_002.jpg

Nyt voi varmaan viimein pikkuhiljaa - tosin sen keittiön kuivatarvikekaapin tulon, kokoomisen ja täyttämisen, sekä vanhan kaapin siirtämisen vaatekaapikseni jälkeen - joulun valmisteleminen.

Tässä samalla olen aloitellut uudelleen toisella nimellä jo vuosi sitten aloittamaani Hipsan huone - blogiakin http://aiteetjaplikat.blogspot.fi/ , johon on tarkoitus kirjata äitini suvun sukututkimustietoja. Blogi lähti alunperin liikkeelle vähän hitaanpuoleisesti reseptiblogina plikalle.

Plikka muuten sai vakituisen työpaikan Tampereen uudesta Torni-hotellista, jota kävimme ihmettelemässä hänen vapaapäivänään. On se korkea ja jakaa mielipiteitä.

WP_20141130_001.jpg