Ja meillä neljä aikuista kulkee neljä päivää yhden juoksuisen nartun ja kahden uroskoiran perässä vartioimassa ettei maailmassa ole parin kuukauden kuluttua mitteli- tai kleini-doggeja.

Eli siis plikka ja poikaystävänsä Isko tulivat Helmi-doggin kanssa aaton aattona joulun viettoon. Helmi oli aloittanut juoksut sopivasti ennen joulua ja pelkäsimme tärppipäiviä. Tiitus kokeneempana uroksena tajusi heti homman nimen ja kyllä siitä Taavikin vihdoin Tapanina pääsi jujulle. Piskuinen yllätettiin muutaman kerran yrittämästä Helmin takajalkaan, onneksi on tuota kokoeroa ja jäppinen yletti Helmin kintereeseen.

Muuten oli hauskaa huomata kuinka rutiineihin plikka oli kiintynyt, kun emme enää tehneetkään asioita jouluna ihan orjallisesti niin kuin hänen lapsuudessaan.

En esimerkiksi keittänyt aattoaamuna riisipuuroa, josta sain ensimmäisen murahduksen. Hän nousi katsomaan joulupukin kuumaa linjaa, kuten olimme tehneet koko ikänsä. Kuustakaan ei päässyt koristelemaan aamusta vaan vasta iltapäivästä, kun kotiuduimme jouluaattolounaalta ravintolasta, jonne vanhempani meidät oli kutsuneet. Hän olisi vielä sen päälle halunnut, että illalla tehdään täydellinen jouluateria. Sain hänet kuitenkin luopumaan ajatuksesta, sillä olimme ravintola-ateriasta melkoisen kylläisiä. Ulkosauna piti kylläkin lämmittää, jonka aikana "pukki" oli tuonut lahjat. Voi että sitä ilmettä, kun hän sai paketin nro 20, sillä perinteisesti paketoimme kaikki pikkulahjatkin omaan pakettiin. Poikaystävä oli vähän ihmeissään, sillä hänen perheessään ei ole vastaavaa tapaa ollut. Hänelle olimme kuitenkin varanneet jokusen lahjan, ettei pahoita mieltään. Plikka täyttää 23 ja Isko 25 samana päivänä ensi keväänä. Eli siis tietyissä asioissa lapsia vielä molemmat.

Hyvää uutta vuotta kaikille!