Kesälomallahan kävin lääkärissä, kun oikean käteni kyynärpää usean viikon ajan lukittui. Sen sai ojennettua vain vähän aikaa pyöriteltyä. Kipuja siinä ei ollut. Lääkäri lähetti röntgeniin ja samalla kuvautti myös niskani, kun kuuli, että jo yli kaksikymmentä vuotta sitten niskanikamissa todettiin alkavaa kulumaa.

Tuloksia lääkäriltä soitellessani sain kuulla, että kyynärpäässäni ei ole mitään vikaa, mutta niskanikamat ovat rappeutuneet. Muutaman kuukauden asiaa sulateltuani tilasin ajan työfysioterapeutillemme. Hän selitti lääkäriä huomattavasti selkeämmin, mistä niskassani oli kyse. Niskakyttyrässäni olevat nikamat ovat vuosikausien työasennon takia siirtyneet niskan asennon suuntaan. Mistään luiden kulumasta ei ollut kyse ja luuaukotkin olivat auki, joten hermopinteitäkään ei ollut. Nikamien siirtyminen aiheuttaa kyttyrään kipuilua iltaisin tiiviimpien piirtämispäivien jälkeen.

Hän näytti sitten muutaman ryhdin korjausliikkeen, joiden pitäisi tehota tuohon triplaleukaankin. Teippasi selkään jotain verenkiertoa elvyttävää teippiä. Eli mm. työpisteen näyttöä ei saa katsoa alaspäin vaan suoraan eteenpäin, sohvalla ei saa röhnöttää, rintarankaa pitää työntää taivasta kohti. Ja aamun vartin venytyksistä ja vanutuksista on selkä ollut puoleen väliin asti hellänä. Tiivistettynä antoi ohjeeksi niele seiväs! Ei siis näin kuin kuvassa, melkein 20 vuotta tässä asennossa istuen on tehnyt tehtävänsä (näyttö vähän kauempana):

posture_cartoons_3-normal.jpg

Hän tulee siis vielä muokkaamaan työpisteenikin uuteen uskoon parin viikon päästä.