Viikon takaisilla synttäreillä äitini kysäisi tulemmeko jouluaattona mukaan syömään ravintolaan, jossa he ovat käyneet jo useampana vuonna jouluaterian nauttimassa. En kuitenkaan voinut vastata, koska emme olleet joulusta sen paremmin vielä keskustelleet - syyskuussa?!?

Kuuliaisena äitini tyttärenä esitin ajatuksen plikalle, joka kertoi jo miettineensä omaa jouluaan Iskon kanssa. Että menevätkö sinne vai tänne ja minä päivänä. Suikkailu joulun aikana paikasta toiseen ei nyt oikein onnistu, kun anoppiloiden välissä on 300km matkaa, olevat joko täällä taikka siellä. Plikka ei halunnut mieltäni pahoittaa, kun tiesi, että haluaisin hänet kotiin ainakin aatoksi. En sitten sen kummemmin asiaa kysellyt vaan annoin olla ja ajattelin odottaa, olisihan tässä aikaa.

Noh olivat asiasta sitten keskustelleet, kun tänään sain soiton, että ilmoita vaan mummulle, että me tullaan kanssa syömään. Ja me tullaan teille jo aaton aattona, leivonko mää pipperit, mää haluaisin koristellakin ne, me sitten lämmitetään pihasauna, pölöpölöpöö.... Eli samantien äiteen ajatukset alkoivat juosta jo joulusuunnitelmissa: ruoanlaitto ja leivonta, yläkerran huone pitää siivota parille, pihasaunan kamari tyhjätä, syököhän Isko sitä tai tätä, mennäänköhän me joulukirkkoon, tilulilulii!!!

 

xmas-blue-globe-wallpapers_11926_1600x12