Viimeinen lomaviikonloppu alkoi, maanantaina pitää taas töihin suunnata.

Tosin tuntuu, että ilmatkin on sitä mieltä. Ihan hyvään aikaan sattui loma, kun melkein koko loma oli kaunista. Ainoastaan kerran sattui superkaatosadekuurot, jotka sitten uittivatkin kellariin vettä taas korkojen kanssa. Sitä seuraava yö ja päivä lapattiin ämpäreihin ja kuljetettiin viemäriin varmaan ainakin 1000 litraa. Onneksi alue, jolle sitä tulee on "vain" muutaman neliön kokoinen lattialtaan muuta kellaria matalammalla oleva tila niin vesi ei pääse leviämään laajemmalle. Nyt sitä oli vain enemmän kuin koskaan aiemmin.

Lomasta ensimmäinen melkein pari viikkoa meni kylläkin ihan lepäillessä, en ollut tajunnutkaan kuinka väsynyt olin. Sen jälkeen vasta aloin jaksamaan  jotain muutakin, kuten esim. pesemään pyykkiä. Rästipyykit on saatu pestyä. Tässä vaiheessa oli jo sitten täydet pari viikkoa mennyt.

Viimeiseen pariin viikkoon ei sitten ole mitään kummallista sijoitettukaan, kun ajattelin sittenkin sitä lomaa viettää, sillä keväällä töissä käymäni kuntokurssin yhteydessä minulla yllätyksellisesti todettiin erittäin korkeat verenpaineet ja ne ovat vaivanneet ajatuksiani koko kesän. Tiedä häntä kauanko ovat koholla olleet, kun mitään tuntemuksia en ole huomannut tai tajunnut. Päätin nyt lomalla melkein puoli vuotta paineita seuranneena ja niiden edelleen koholla olleena, tilata työpaikkalääkärille ajan samalla kysäisten kyynärpäätäni, joka lukkiutuu oltuaan samassa asennossa pitkään. Lääkäri oli sama, joka paineet keväällä totesi. Hän määräsi verenpaineeseeni lääkityksen, kuvautti kyynärpääni ja niskani, otatti verinäytteitä sekä pissanäytteet. Tulokset testeistä ja kuvista kuulen ensi viikolla. Verenpainelääkettä olen nyt ottanut kolme päivää ja olossa on tapahtunut 150% muutos. Pää ei tunnu raskaalta eikä sitä painosta, kun kumarrun alaspäin, sitä en ennen pystynyt tekemään.

Isäntä on tehnyt kotigourmet-ruokaa koko kesän. Hänelle eräänä päivänä sanoinkin, että, jos ruoanlaitto olisi ollut minun harteillani, emme olisi näin hyvin syöneet. On ollut kalaa, lihaa, perunaa ja täydellinen salaatti joka päivä. Perunat saimme pari postausta sitten esittelemästäni perunalaatikostamme, olivat mahtavan makuisia. Kaupan uudet eivät ole siis uusia nähneetkään. Mutta olinhan kaupasta ostanut Van Goghia siemenperunaksi. Kala on ollut tuosta lähijärvestä isännän itsensä pyydystämää, vain nyt viime päivinä olemme ostaneet tarjouslohta ja savustaneet. Kohta pitäisi alkaa noukkia omenoita, punaisia viinimarjoja ja karviaisia, mustat viinimarjat jo näyttivät melko mustilta. Jalovadelmat ovat tehneet heti ensimmäisenä kesänään jokusen marjan, samoin mustikkapuskien marjat alkavat sinertymään. Näinköhän saisin nimipäiväksi jotain tehtyä omista puskista?

Reissattu ei ole missään, isäntä on nauttinut lempiharrastuksestaan kalastuksesta. Tässä lähdössä järvelle venepaikaltaan.

kuva0134b-normal.jpg

Viime viikolla teimme käynnin Marjamäen pajutilalle http://www.marjamaenpajutila.fi/. Joten mikäli liikutte Kangasalla, suosittelen poikkeamaan. Mukaan ei tarttunut paljon mitään, kunhan käveltiin ja ihmeteltiin. Muutaman kuva kuitenkin, portista sisään astuessa tervehtivät mm. norsu ja krokotiili. Norsu oli reilusti yli kaksi metriä korkea. Pitkin pihapiiriä hahmoja löytyi vaikka mitä, myynnissä oli myös astioita, huonekaluja, vaatteita eivätkä kaikki olleet pajusta tehtyjä. Löytyipä pihapiiristä ainakin hanhia. Tallin ylisiltä löytyi myös kahvio.

18072013015-normal.jpg

18072013014-normal.jpg

18072013013b-normal.jpg

Lopuksi kesän kunniaksi pienen pieni paljastus eli yksi lempivalokuvistani 20 vuoden takaa. Kuvassa minä ja plikka.

kuva0086_001_001b-normal.jpg