Päivä jäljellä loman alkuun, nimittäin perjantai - tiistai-arkipäivät. Huominen menee viimeisen kuntokurssipäivän parissa ja onneksi niin. Sitä on nyt kestänyt maaliskuun puolesta välistä ja tämä on kahdeksas kerta. Kurssi on ollut täysin erilainen kuin mitä nimi antoi ymmärtää, sitä oli mielessä aikaisemmat kurssit, joilla koko juttu painottui huomattavasti enemmän liikuntaan. Täällä on sitäkin enemmän kuunneltu luentoja, tehty testejä, vähän liikuttu ja varsinkin me naiset koottu ajatuksiamme. Porukka on ollut mahtava, kaikki ovat entuudestaan vähintäänkin kasvotuttuja työkavereita, joten kenenkään ei ole tarvinnut ujostella. Uutta on opittu siinä sivussa toisistammekin. Huomenna mukaan tulevat vähäksi aikaa myös päällikkömme, joille kokosimme viimeksi esiin otettavia ja huomautettavia asioita.

Taas on yhdet sukujuhlat käyty, tätini 70-vuotisjuhlat. Niistä plikka sitten jo minulle ilmoitti, että nyt riitti, en tule. Onneksi hänellä ei ole kaukokuuloa, sen verran kovaa oli mummunsa protkotus. Hän oli kehaissut juhliin tulleille nuoruusaikaisille ystävilleen plikan laulutaitoja. Johon minä, että mitäs menit lupaaman laulajalta itseltä kysymättä ?!? Joten nyt, kun koko suku kuuli plikan laulutaidot edellisissä pippaloissa, ei häntä varmaan kovin monissa juhlissa tulla näkemään, sillä kaikki pitävät itsestään selvyytenä, että hän viihdyttää koko illan. Eikä vois vähempää kuulemma kiinnostaa varsinkaan kun ei suvaita edes etukäteen kysyä.

Suku ei vain lopu tähän, sillä ensi viikolla isäntä täyttää vuosia ja tottahan silloin ainakin anoppi pitää hakea kahville. Isäntä jo ensi vuoden kuuskymppisiään mietiskelee, minä en niistä ole niin hirveästi innostunut, kun vasta omat viiskymppiseni sain aikaan. Isännälle on järjestetty myös 40- ja 50-set. Mutta siinä suvussa on aina vietettykin serkun kummin kaiman nimipäiviäkin.

Juhannuksena ajateltiin vuosien tauon jälkeen lähteä lavalle, kun Juha Matti on tässä sadan kilometrin säteellä Virroilla. Häntä me nuorempana käytiin enemmänkin kuuntelemassa. Vieläköhän sitä osaa kappaleita ulkoa?

Kohta nuo pionit ovat taas kukassa, tämä oli näky viime vuonna:

IMG_0403_1-normal.jpg