Tansseihin juhannusta viettämään ja Juhamattia kuuntelemaan? Joo mennään - mutta sinne on niin kamalan pitkä matka = vähän vajaa 100 km. Huovattiin ja souvattiin mennäkö vai ei.

Anoppi soitti ja ilmoitti haluavansa seuransa kesäpaikkaan heidän vaunulle juhannuksen viettoon. No jos viedään hänet sinne ja mennään sitten sieltä. Matkaa 50 km + 70 km. Ja yöllä kotiin se vajaa 100 sekä seuraavana päivänä anoppi kotiin 50+50 km.

Siinä välissä sitten päätettiin, että siirretään Juhamatin katsomista syksyyn, jolloin hän on kalenterinsa mukaan Parkanossa. Ja ilmoitettiin plikalle, että otetaan Helmi hoitoon hänen pitkän työvuoronsa ajaksi. Niin eikös samantien anoppi ilmoittanut, ettei haluakaan mennä vaunullensa, kun siellä on niin paljon hyttysiä.

Joten täällä nyt istutaan isännän kanssa kotona kolmen koiran vahtina ja katsellaan sitiluonnon tunkeutumista pihapiiriin. Eilen illalla katselin ikkunasta supikoiraa, kun se hiipi naapurin puolelta aidan ali, pysähtyi ja huomatessaan minut ikkunassa kääntyi takaisin. Tänään kauppaan lähtiessäni seisoin ulkorappusten ylätasanteella ja seurasin ketun jolkotusta pihan poikki vajaan 10 metrin päässä minusta, isäntä istui jo autossa. Kettu huomasi minut portailla, pikkuisen nosti vauhtia ja meni portista kävelytien puolelle. Ja sieltä ilmeisesti vastapuolen naapurin pihaan, kun oli samantien hävinnyt näkyvistä, kun isäntä meni peräänsä vilkaisemaan. Supikoira vieraili yhdeksän aikaan illalla ja kettu kymmenen aikaan aamulla. Kettu oli tosi laiha ja käytännössä karvaton. Syyksi vierailuihin epäilemme naapurin mammaa, joka kylvää linnuille koko pihansa täyteen leipää ja ties mitä muuta ruokaa.

Ja vaikken kissoista niin kauheasti pidäkään enkä niiden tavasta käyttää meidän pihaa omana reviirinään, ilmeisesti ne ovat apuna siihen ettei naapurin mamman ruokinta ole ainakaan vielä aiheuttanut rottia tontille. Tai ainakaan me ei olla nähty muuta kuin ne hiiret, jotka tulivat talvella sisälle taloon. Hiirenpesä löytyi nyt kesällä sitten klapikoneen sisältä, kun isäntä aukaisi sen vanerisuojan ihmetellessään kuivien lehtien määrää.

Missäköhän viidakossa sitä kohta asutaan ja 7 km Tampereen keskustasta?

Mukavaa juhannusta kaikille isännän piirroksen myötä:

Laituri_b-normal.jpg