Alkoi normaali "loma" muutaman juhannuspäivän koiran vahtimisen ja kotoilun jälkeen. Nyt on neljä viikkoa taas aikaa koettaa tehdä talven aikana tekemättä jääneet työt.

Ja ensimmäiseksi ilmojen vuoksi aloitettiin pyykin pesusta. Talvisin pyykinkuivaustilat ovat rajalliset, tosin varmaankin huomattavasti isommat kuin tavallisessa suihkutilassa. Meillä pyykki kuivataan kellarissa naruilla. Lakana- ja pyyhepyykkiä emme siellä juurikaan talven aikana pese kuin pakolliset, joten sitä on aina näin kesän alussa metritolkulla odottamassa. Se on niin ihana saada pihalle naruille. Joten nämä kaksi päivää kone on pyörittänyt taukoamatta lakanoita, pyyhkeitä, varapeitteitä sekä lisäksi vielä talvitakkeja, pipoja, tumppuja jne. Laskeskelin, että kun pesen kolme koneellista, niin ravaan rappusia kellariin ja ylös kahdeksan kertaa. Pesukone on nimittäin kellarissa.

Tarkoitus olisi saada ikkunatkin pestyä, yläkerran toinen huone siivottua varastosta työhuoneeksi muutamia mainitakseni. Tosin osa töistä on siirtynyt useamman vuoden jo seuraavan vuoden listalle, kuten esim. yläkerran työhuone.

Isäntä on käynyt tuossa Pyhäjärvellä istuskelemassa ongella viime vuonna hankkimallaan veneellään. Yleensä saaliit ovat mitättömiä, mutta eilen toi mukanaan harvinaista herkkua tälle päivälle, kun oli saanut kirjolohen onkeensa. Ja täytyy sanoa, että Citymarketin kalaan tottuneena oli tämä lohi kuin eri maailmasta. Nam! Ja sitä on vielä huomisellekin...