Toisen kuntokurssipäivän jälkeen kävin ostamassa itselleni askelmittarin. Josko sillä saisi vähän puhtia kävelyn tehostamiseen. Samalla alkoi pääsiäislomaviikko.

Pari ensimmäistä päivää ajattelin seurata rehellisesti, kuinka paljon askelia kertyy, jos en normaalista muuta mitään. Niitä kertyi 3200 - 3600 eli 2,1 -2,5 km minun askelmitallani. Joten 10000 askeleen päivätavoitteeseen on vielä matkaa.

Mutta sitten löytyi yllätys. Viime tiistaina heräsimme papanahelvettiin. Keittiön leikkuulaudat, työtasot, lattiannurkat hiiren papanoita täynnä. Hiiriä ei tietystikään missään enää. Mehän ei tietystikään yöllä mitään oltu kuultu, mutta että noi koiruudetkin olivat nukkua pussuttaneet koko yön, kun hiiri/hiiret olivat keittiössä pitäneet juhlia.

Alkoi keittiön tehosiivous. Lattiat tietysti pestiin ja puunattiin. Pöydät tyhjättiin, pestiin ja desinfioitiin. Kaikki laatikot tyhjennettiin, sisältö pestiin, laatikot pestiin ja desinfioitiin. Ensimmäisen päivän aikana askelmittariin kertyi siivouspuuhassa kotona 4,5 km. Lattialle kaappinurkkaan laitettiin hiirenpyydys, nurkan eteen verkko ja mentiin nukkumaan.

Seuraava yö kului kuten edellinenkin eli kaikki, myös koirat, nukkua pussuttivat. Ensimmäinen ylösnousija tepasteli keittiöön ja ilmoitti, täällä on hiiri loukussa. Ilmeisesti loukussa ollut juustonpalanen oli ollut houkuttava. Hiiri on tosi iso, joko meidän herkkujen takia tai sitten pikkuhiiriä täynnä. Peltohiireltä näytti. Ja siivous jatkui iltaan laatikkojen ja kaappien siivouksella ja desinfioimisella.

Toisen yön jälkeen löytyi vielä toinen hiiri loukusta. Tämä hiiri oli jo huomattavasti pienempi. Laatikot saatiin putsattua ja tavarat pestyä, allaskaappi jäi odottamaan seuraavaa päivää.

Tänään kolmantena päivänä ei hiirtä enää loukussa ollut. Allaskaappi tyhjättiin ja löytyi hiirien reitti sisälle. Viemäri- ja vesiputkien aukot välipohjassa tukkimatta, joten avoin tie keittiön alta kylmätilasta suoraan keittiöön. Kun vielä allaskaapista löytyi seinästä reikä viereisen kaapin takatilaan, oli reitti jääkaapin takaa lattialle vapaa. Ilman sitä reikää olisivat päässeet vain allaskaappiin. Tämän päivän on isäntä tukkinut allaskaapin reikiä välipohjaan tukkoon, joten ei pitäisi hiiruilaisten enää päästä sieltä sisälle. Mutta reikiä löytyy varmaan muualta.

Kävelymittariin on joka päivä kertynyt noin 4 km matkaa, joten siivous on tehokasta hyötyliikuntaa. Pitäisi kait harrastaa sitä vähän useammin.

Ja onneksi oli kyse hiiristä eikä rotista.