Otsikon sisältö tarkoittaa nykyään ihan muuta kuin mitä se 20 vuotta sitten töissä tarkoitti.

Silloin ihan käytännössä rakenneltiin piirustuksia, työselityksiä ym. rakennussuunnitteluun kuuluvia leikkaamalla ja liimaamalla. Tänä päivänä teen samaa, mutta tiedostoissa.

On vuoden alku ja tänään taas varasin ajan päällikön kanssa vuosittain käytävään kehityskeskusteluun. Ajattelin siinä ottaa puheeksi mm. tämän tehtävien kummallisen muuttumisen leikkimisen puolelle.

Sillä kun yksikköpalaverissa työkaveri haluaisi apua ja minulla siihen riittäisi joskus aikaakin, joudun päivätolkulla kuluttamaan aikaa mielestäni ihan älyttömiin powerpoint-sulkeisiin. Työtehtäväni ovat muuttuneet kummallisiksi kertakäyttöisten esitelmien rakenteluiksi. Sen ajan voisi käyttää paremminkin.

Olen jo kerran pyytänyt päällikköni puuttumaan muiden yksiköiden tapaan pyytää minut mukaan jokaiseen kokoukseen. Hän teki niin alta aikayksikön ilomielin.

Ei ole ihme, että kaikki kallistuu, kun pienintäkin asiaa kokoontuu monikymmenpäinen porukka tuntikausiksi palaveeraamaan. Ja mää kun haluaisin tehdä rauhassa omaa työtäni.