Uudella vanhalla päälliköllämme ja nyt saamme tutaa siitä työpaikallamme. Kyse on entisestä työkaveristamme, joka siirtyi päälliköksemme edellisen jäädessä eläkkeelle. Hän oli päällikköni vuodesta 1986.

Tällä nykyisellä tuntuu nyt vain olevan hakusessa tuo uusi asemansa. Varsinkin minua kohtaan. Olen käytännössä tehnyt töitä vain hänen projekteissaan viimeiset kaksikymmentä vuotta. Enkä koskaan ymmärtänyt muiden naisten antipatiaa häntä kohtaan. Ennen kuin nyt.

Sillä istuessani kahvilla hän pyysi käymään luonaan. Oletin, että hän keskustelee projektistaan, mutta keskustelun aihe olikin se, että minkä takia en vielä ole saman tasoinen työntekijä kuin ennen aivoverenvuotoani, onhan siitä jo yli vuosi. Miksi en kykene hallitsemaan kahtakymmentä hommaa yhtäaikaa vaan joku putoaa muistista pois? Ja sain kehoituksen hakeutua työterveyshoitajan puheille keskustelemaan kuntoutuksesta. Meinasin tuolilta pudota. Ihanko tosissaan puhui?

Kun nimenomaan sairaslomalta töihin tullessani annoin vastaukseksi työkuntokyselyihin, että vanhat asiat ovat muistissa, vauhti on hidastunut, keskittymiskyky ja lähimuisti huonontunut ja toivon, ettei minulle tuoda monia kiireellisiä projekteja yhtäaikaa tehtäväksi. Kuten ennen tapahtui. Olen aina ollut työpaikkamme jokapaikan höylä. Jolta saa pikaisesti, kun pyytää.

Mutta ajan kuluessa ja sitä mukaa kuin ulkoiset fyysiset merkit sairaudestani ovat hävinneet, on päälliköiden ja työkavereiden käsitys sairauteni jättämistä haitoista hävinneet ja he ovat alkaneet kohdella minua kuten mitään ei olisi tapahtunutkaan. Hei vielä tämä, ja tämä ja tämä ja tämä jne.... ja piti olla eilen!

Olen siis ollut nyt viikon puhumatta päällikölleni mitään, edes huomenta en sano. En myöskään ilmoita hänelle saatuani työn valmiiksi, sillä hän kuluttaa aikaansa kyttäämällä olenko tehnyt antamiaan töitä. Joten seuratkoon sitäkin!

Tänään kuulin, että hänen käytöksensä ylettyy jossain määrin myös muihin yksikköni naisiin. Meitä naisia on kaiken kaikkiaan neljä 50 - 60 - vuotiasta. Itse päällikkö on 55 ja mies tietysti.

Huuto