Nykyään saa tarjouksesta 4-5 eurolla ihania lehtiä kaupasta mukaansa. Isännän harmiksi. Vakiintunut lause kaupasta kotiin tullessa on että joko nyt taas? Kun meikäläisellä on joku rakennus-, sisustus-, leivonta-, askartelu- ym. lehti kärryssä. Ja sitten muutama päivä kuluu haaveillessa ja suunnitellessa. Kun joku vielä toteuttaisikin...

Jouluihmiseksikin itseäni tituleeraan, joten ihastelen jo aikaisin syksystä kaikkea asiaan liittyvää. Plikka ja poitsu tulevat jouluksi meille, kun eivät vielä kaksistaan halua sitä viettää. Tai siis plikka haluaa viettää sen täällä ja poitsu tulee mukana. Joten joulu aiheuttaa vähän suunnittelemista. Ostin kuitenkin näille meidän vauvoille jo joulukalenterit, kun niitä niin halusivat. Omat molemmille.

Ilmoitin eilen plikalle, että taidetaan jouluna lämmittää alakerran sähkösauna pihasaunan sijasta ja sain vastaukseksi enemmänkin mutrullaan olevat suunpielet. Joten katsotaas nyt missä sitä saunotaan, todennäköisesti pihasaunassa.Nuori pari ilmoitti ostavansa 10 kg kinkun. Kun toi poitsu syö niin paljon vastasi plikka. No tuokaa pari pienempää, on mukavampi paistaa ja säilyttää.

On jo sovittu plikan kanssa joulukorttien askartelu- ja pipperien leivontaillat. Ja nuorenparin uudessa kodissa tietysti. Ei ole plikka aikaisemmin suostunut kyseisiä tekemään, nyt ehdotti itse. Muuttui varsinaiseksi pikkuemännäksi.