Tuli syksy ja alkoi työväen opiston kurssit ja niin minäkin sitten pompotin vihdosta viimein sinne sukututkimuksen perusteita opiskelemaan. Viime vuonnahan siihen höyrähdin ja nyt olen saanut sitten puhuttua mukaan myös yhdeksän vuotta nuoremman serkkunikin.

Eilen aikani kuluksi lueskelin netistä annettuja ripityksiä ja löysin isoisäni isän äidille kolme merkintää. Mutta kun näistä vanhoista merkinnöistä ei ymmärrä mitään. On tuo netti tänä päivänä melkoinen tietolähde. Kun niissä ripityksissä vilisi sana salavuoteus. Ja google sille antoi ihan järjen käyvän merkityksen. Samaan nimittäin päädyin minäkin, kun maalaisjärjellä vertasin annettujen ripitysten päivämääriä hänelle syntyneiden aviottomien lasten syntymiin.

Sillä kulmakunnalla on melkein joka toinen penska syntynyt salavuoteuden tuloksena. Leväperäistä porukkaa tai pimeinä iltoina ei ole ollut muuta tekemistä.

So So So! Taitaisi olla papeilla kiirettä jos saman syyn takia vielä ripitettäisiinNauru.  Ja salavuoteutta olen sitten minäkin harrastanut - ainakin kerran, kun olen aviottoman plikkani alulle saattanut.