Kellarin suihkuhuoneen remontti valmistui ja jätti meille kellarin verran betonipölyä remontin tehneen firman välinpitämättömän asenteen takia. Tämän seurauksena on nyt sitten siivottavaa, pestävää, putsattavaa. Ja jo toisen kerran, sillä edellisessä asunnossa sattui vielä pahempi pölyvahinko. Isäntä kiehuu ja kihisee, sillä pölyn vallassa ovat mm. hänen rakkaat levysoittimensa.

Tähän mankeliin ei nyt tee mieli lakanoitaan tunkea:

IMG_0603-normal.jpg

ja rappuset näyttivät tältä ensimmäisen kulkijan jälkeen:

IMG_0596-normal.jpg

Soitin anopille viime viikolla ja varasin hänen talonsa pyykinpesutuvan koko eiliseksi päiväksi, sillä pestävää on kertynyt kuukauden aikana. Ihan peruspyykki, mutta pesuun meni myös suihkuhuoneen läheisyydessä säilytetyt froteepyyhkeemme, jotka olivat kylläkin just pestyjä. Samalla ajattelin, että nyt viedään pesuun myös ne useammat jätesäkilliset lakanoita, verhoja ja ties mitä kaikkea muuta, jotka isäntä kiikutti isänsä ensimmäisen vaimon tavaroista meille. Ne ovat odottaneet kellarin perällä pesua pidemmän aikaa.

Eilen aloitin puolen päivän aikaan ja sain seurakseni superpirteän 83-vuotiaan anoppini. Poikansa hän laittoi niin väsyneenä sohvalleen makaamaan.Päättämätön Tarvitseehan kasvava poika unta. Poika 58 v. Joten anopin kanssa pesimme varmaan 20 koneellista lakanoita, pyyhkeitä ja verhoja. Miten voi anopin ikäisellä vanhuksella olla niin paljon verhoja? Niitä niistä jätesäkeistä nimittäin löytyi. Kannoimme niitä yhdessä kuivaushuoneisiin kuivamaan ja juoksimme viereiseen taloon välillä syömään ja kahville. Hänen kun piti siinä välissä syöttää nämä sisällä uinahtelevat miehensäkin - avopuolisonsa ja poikansa.

Hattua hänelle pitää nostaa, kun hän sen ikäisenä vielä jaksaa tunnista toiseen valittamatta touhuta. Kehoitukset mennä sisälle menivät kuuroille korville.

Mutta nyt on pyykki pesty ja nyt saa alkaa sitä omaa kellaria pesemään!