Kuten aina ennenkin. Suunnittelen ennen lomalle jääntiä tekeväni lomalla sitten sitä ja tätä muulloin tekemättä jäänyttä. Nyt suunnittelimme isännän kanssa käyvämme hänen sukulaisissaankin, kun hän on pakkolomalla. Mutta kuinkas sitten kävikään? Kutsu töihin tuli samaksi päiväksi kun minä jäin kotiin.

Lomaviikko nro 1: Plikka valmistui toistamiseen, tällä kertaa ravintolatarjoilijaksi, ja halusi järjestää puutarhassa lähisuvulle (n. 30 henkeä) kahvitustilaisuuden. Tai alkuunsa hän suunnitteli saunottelua, grillausta ja kahvittelua. Keskusteltuamme saunottelu ja isompi grillaus tippui tarjottavien listalta pois. Joten viikko yksi meni sitten leipomisen merkeissä.

Lomaviikko 2, nyt menossa: Minua ei ole kyllä näille lämpöasteille luotu. Kymmenen astetta viileämpää saisi olla, jotta olo olisi helpompaa. Ja kun aamut aikaistui isännän töihin menon takia taas sinne klo 5:een, kuluu aika hänen lähdettyään puoli seitsemän jälkeen lepäillen suunnilleen sinne yhdeksään. Minä sohvalla ja koiruudet lattialla siellä sun täällä. Tämän viikon ohjelmaan on sitten kuulunut kerääntyneiden pyykkien pesu, sillä suihkuhuoneemme menee remonttiin elokuuksi, joten puhtaita vaatteita pitää olla riittävästi. Kun se pesukonekin on siellä suihkuhuoneessa. Lupasimme plikalle valmistujaislahjaksi pyykinpesukoneen, ja ilmoitin hänelle muutama päivä sitten, että hän kyllä saa sen, mutta vasta elokuun jälkeen. Sillä ostamme sen nyt, mutta käytämme sitä ensin itse yläkerran vessassamme elokuun ettei tarvitse lähteä kylään pyykkien kanssa. Hän saa sitten harjoitella koneen käytön meillä rauhassa ja tulla itse pyykkiensä kanssa meille.

Lomaviikko 3: Katsotaanpa mitä sinne siunaantuu? Vielä pitäisi kaikki 12 3-kerroksista ikkunaa pestä, ne on pari vuotta ollut pesemättä. Naapurissakin on tänä kesänä ollut pihalaatoittajia sirkkeliensä kanssa pölyyttämässä laattojansa. Isännän siskon mökillä lupailtiin käydä Posiolla. Isäntä vaan ei ole hirveän innoissaan ajomatkasta, sillä se olisi tällä hetkellä kokonaan hänen harteillaan minun epilepsian takia saaman ajokiellon takia.

Lomaviikko 4: Isäntä on kantanut työmaaltaan kiviä autotallimme taustan rinteeseen, joka näkyy kirkkaasti ja kauniisti naapuriin sekä ohimenevälle kevyen liikenteen väylälle. Naapurin piha on tällä hetkellä todella laitetun näköinen puutarhafirman jälkeen. Meidän rikkaruohoilla varustettu rinne on lähinnä hirvitys. Naapurin isäntäkin sanoi hyvä!, kun kerroin hänelle, mitä varten pihaamme on ilmestynyt kasa kiviä.

Viikolla 5 voi sitten mennä ilmeisesti töihin lepäämään ja viilentymään ilmastoituun toimistoon. Ihana ´loma` takanapäin...