Ensimmäinen äitienpäivä, jolloin plikka ei saman katon alta herännyt. Tämä äitienpäivä toi vain muitakin uusia totuteltavia asioita.

Pikkuhiljaa on plikan visiitit kotona vähentyneet johtuen erinäisten miespuolisten seuralaisten vaikutuksesta. Ihan kaikki eivät tämän äidin mieltä ole miellyttäneet. Mutta mitäpä äidillä siihen on sanomista? Muuta kuin mielessä ristiä kätensä ja toivoa parasta. Koska edelleen plikka tuntuu olevan varsinainen ongelmamagneetti. Nimenomaisesti mielenterveysongelmaisten magneetti.

Milloin on ripustautuja, milloin on ollut paniikkihäiriöstä lääkityksellä, edellinen oli ilmoittanut lähtevänsä Amsterdamiin, koska siellä saa laillisesti tietyissä kahvioissa polttaa meillä laittomia aineita. Ährgh! Silloin ajattelin, että voi kun plikan sais taas kuusivuotiaaksi ja kotiin kasvamaan. Mutta eihän se niin toimi.

Viimeisimmästä hän sanoi, että tämä on  aivan liian kiltti ja tuo mieleen teini-iän poikaystävän, josta oli hieman vaikea sitten päästä eroon.Viikolla sitten hän yllättäen ilmoitti, että tämä kyseinen poika tai siis mies (24-vuotias) oli kysellyt, että voiko hän äitienpäivänä tulla myös meille? Johon minä vastasin, että tottakai ja minä teen ruokaa, syödään ensin ennenkuin mennään mummuille. Sillä minä en voi luvata, että hän voi mummuille tulla. Käytännössä toinen mummu oli jostain kuullut pojasta ja kutsui pojan kylään. Joten poika sai superannoksen sukuamme tänä äitienpäivänä.

Ja täytyy myöntää, että jännitti, kun oma pikkutyttöni ilmestyi perin rakastuneena ovesta kotiin käymään. Niin tuntui jännittäneen myös isäntä, sillä käytös muuttui perin hölmöksi. Plikka oli varoittanut poikaa, että me ollaan rentoja eikä kiusata häntä turhilla uteluilla vaan todennäköisesti nolataan plikka jutuilla plikan lapsuudesta.

Käytännössä isäntää ilmeisesti jännitti niin, että hän kaivoi kaikkein hölmöimmät juttunsa muistinsa syövereistä. Aloittaen kakkavitseistä. Ja plikan naamaväri muuttui juttujen myötä. Lähetin hänelle äsken anteeksipyyntöviestin ja selitin, että mekin jännitimme tilannetta, jossa emme ole ennen olleet. Vastaukseksi sain viestin, että emme olleet häntä nolanneet ja poikakin oli meistä pitänyt.

Toivottavasti näin, jotta hän uskaltaa tulla uudelleenkin.