Digikamera laitettiin kuvaus valmiiksi pöydälle ajatuksena päivittää blogiin pikkumiehen alkutaivalta meillä kuvilla. Lupasin ilmoittaa blogin nimen kasvattajallekin, joka haluaa seurata kasvattiensa taivalta.

Kuvattu pikkujätkää on, mutta tapaus on vain niin vikkelä että useinmiten kuvassa on epämääräinen suttu valkoisia karvoja tai pala parkettilattiaa tai seinätapettia, kun koiruus on ehtinyt viipeltämään muille maille. Eikä tähän uuteen läppäriin ole vielä hankittu kuvankäsittelyohjelmia vaan ne ovat plikan läppärissä, isännän pöytäkoneessa tai töissä koneella. Joten kuvallinen kertomus saa odottaa itseään parin viikon päähän, kun palaan töihin kunnon ohjelmien ääreen. Sanallinen on tietenkin mahdollista.

Nyt on siis menossa päivä nro 3. Taavi on ihanteellisesti joka yö nukkunut puolen tunnin häkkiin laitto konserttiaan lukuunottamatta koko yön päästämättä pihaustakaan. Häkkiin opetamme, koska jos se saa olla yöllä irti, ei Tiitus saa tuon siunaamaa rauhaa, eivätkä myöskään sähköjohdot, verhot, pöydänjalat, vinkulelut. Pikkumies kun on varsinainen touhupetteri, jonka pitää pistää suuhunsa kaikki mikä eteen sattuu. Tämä koiruus on aikaisempiimme verrattuna työteliäin versio.

Nimensä on jo oppinut näiden päivien aikana ainakin minun sanomanani.

Tänään selvästi on huomattavissa Tiituksen antama malli. Se kun kyttää makupaloja edessämme hiljaa paikallaan istuen päästämättä ääntäkään. Niin on myös Taavi tänään istunut alas tuijottamaan meitä pikkuisen matkan päähän halutessaan jotain eikä enää loiki ylös vaatien ja vaatteissa tai sormissa roikkuen.

Nämä päivät on harjoiteltu myös ei, alas ja pois ja odota-komentoja. Odota-komennolla haluan että se tajuaa itse istua ja katsahtaa minua silmiin. Muutaman kerran on niin tajunnutkin. Istu-komentoa ei omistaja halua sille opetettavan. Tiituksellekaan ei sitä opetettu vaan sille käytettiin sit-komentoa. Tosin oppi sen Lillliltä kuin varkain. Käytimme sitä tässä välissä sen olllessa ainoa koiramme, mutta emme siis enää.

Muutaman viikon päästä aloitamme paikallisen eläinlääkärin pitämässä penturyhmässä käynnin. Taavin luonteen takia on ehdottoman tärkeää viedä sitä jonnekin, missä se oppii koirakieltä. Se vaikuttaa luonteeltaan aika voimakastahtoiselta.