Plikka kävi taas eilen, käy kylläkin melkein joka päivä äiteensä katsomassa. Nyt visiitin syynä oli lihapullien teon opettelu. Kun rahaa pitää nykyään laskea eikä kaikkea saa valmiina pöytään, on alkanut innostua opettelemaan ruoan tekemistäkin.

Aiemmin on jo plakkarissa lempiruokansa makaronilaatikko ja pinaattilätyt, nyt siis lihapullat. Niitä tehtiin siinä samalla sitten meillekin. Ja tekivät kauppansa suoraan pelliltä iltanaposteluna. Täytyy heti tehdä lisää.

Plikka siinä sitten jutusteli niitä näitä. Käy tällä hetkellä ravintolatarjoilijakoulutusta. Joka siis toteutetaan työn ohessa. Joten hän opiskelee tarjoilua päivät paikallisessa pikkuravintolassa ja usein suuntaa sieltä tiskijukan hommiin illalla suoraan toiseen ravintolaan yöksi. Esimerkiksi viime perjantain päivänsä alkoi aamu kymmeneltä kouluravintolalta, jonka jälkeen oli karaoke-keikka, josta pääsi kotiinsa klo 02.30 seuraavana yönä. Onneksi on nuori ja jaksaa. Äiteetä vähän hirvittää.

Kertoi sitten perin aikuismaisella tavalla koulutusravintolaan tulleesta 16-vuotiaasta harjoittelijatytöstä, joka oli isoon ääneen selittänyt menevänsä katsomaan asuntoa itselleen viereisestä kerrostalosta. Johon meidän plikka kummastellen, että minkä takia nyt jo? Ja tytön vastaus oli kuulunut, että mä haluan itsenäistyä. Plikka: Millä rahalla aiot maksaa kaiken? Tyttö: No kun isä maksaa mulle elatusrahaa ja sitten mä saan kelalta jotain tukea. Plikka: Ei niihin kelan tukiin voi täysin luottaa! (Plikalta evättiin just asumistuki, kun hän on opiskelija ja oikeutettu kenties johonkin toisen tuen lisäosaan, ota näistä selvää). Plikka siten syvällä rintaäänellä opetti tätä tyttöä, että sun ei ole mitään järkeä muuttaa vielä kotoa pois!

Niin se aikuisuus tulee, kaikesta huolimatta - ihanaa!