Koirakuumetta voi mielestäni verrata mihin tahansa kuumeeseen, esim. vauvakuumeeseen. Sillä kun jotain hinkuaa ja halajaa niin joka puolella huomaa vain kyseiset asiat. Vauvakuumeessa tuli aikoinaan pongattua kaikki masu pystyssä kulkevat ihmiset sekä pikkulapset ja vauvat. Niin nytkin koirakuumeessa koiria tuntuu näkyvän joka puolella.

Plikka kysyi viikolla voitaisiko ottaa viikonloppuhoitoon ystävänsä cairnin ja cockerin sekoituspoika Pluton. Joten torstaista Pluto on huusholliamme hallinnut. Kun on tottunut omaan varsin hyvin koulutettuun, rauhalliseen koiraan, tuntuu tämä ilman mitään rajoja kasvanut koira perin rasittavalta. Se kun ei ole vielä kunnolla sisäsiisti ja jokainen kesällä pesty matto täytyy nyt uusintapestä. Varsinaisesta ruokarohmustakin on kyse. Tulopäivänään se löytyi olohuoneen pöydältä (joka on ruokapöydän korkuinen, ei matala) syömässä plikan siihen jättämää rahkapiirakan palaa. Eilen oli sitten aamiaissämpyläni vuoro. Uros kun on, pitää reviiriäkin merkata. Reviirin rajoinaan on pitänyt mm. Tiituksen kuonoa ja kylkeä sekä plikan jalkaa, kirjapinoa muutamia mainitakseni. Enemmän haittaa on kuitenkin pissalammikoista ja ilopissoistaan. Sekä taukoamattomasta ravaamisestaan paikasta a paikkaan b. Puhetta ei ymmärrä tai peruskomentoja. Istu ja tassu on ainoat komennot, jotka tuntee. Mutta odota, paikka tai maahan ei tuota mitään tulosta. Ja meillähän koira ei kulje ennen ihmisiä esimerkiksi ovista ulos.

Ajateltiin plikan kanssa, että Pluto pehmittäisi isäntää toisen oman koiran hankintaan, mutta taitaa pilkka sattua omaan nilkkaan. Eli tämä koira on niin rasittava versio Tiitukseen tai Lilliin verrattuna, että turha toivo.

Plikka tuli viime yönä töistä kotiin neljän aikaan ja koska olin hänen sängyssään, että Pluto suostuisi siellä nukkumaan, hän kertoi syitä muutaman tunnin sovitusta myöhäisempään kotiutumiseen. Töistä ulos tullessaan oli törmännyt pubin edessä makaavaan irtiolevaan perin pahoinpideltyyn ja uikuttavaan koiraan. Koiran kroppa oli rotwailerin, mutta pää ja siniset silmät huskyn. Yrittivät juosta sitä kiinni ja soittivat poliisin pahoinpitelyepäilyjensä takia. Saivat kiinni, kun koira tuli itse luokse plikan istuttua maahan makkaran siivujen kanssa. Poliisi saapui tunnin päästä kutsusta, vei koiran matkassaan. Kohta sen jälkeen oli paikalle saapunut metsästysasuinen humalainen keski-ikäinen mies kyselemään onko hänen koiransa missä? Käskivät kääntyä poliisin puoleen.