Luonto on suonut ihanan talven lumineen ja pakkasineen. Tosin olen varmaan ainoa tuttavapiirissäni, joka on siitä mielissään. Mutta olen aina ollut syys-talvi-ihminen.

Pelästys Lillin katoamisesta on helpottanut eikä isäntä sitä ole enää irti pitänyt. Taisi pelästyä itsekin. Irti se, siis Lilli - ei isäntäSilmänisku, on vain kotipihassa.

Tiitus on karvasukissaan sekaisin. On niin hauskaa pyydystää taivaalta satavia lumihiutaleita sekä rappusia ja autoja harjatessa putoavaa lunta. Lumikolaa täytyy komentaa, kun se ei usko. Jääpuikkoja on ihana pureskella. Pukki toi minulle Aino-tossut ja niissä on sen mielestä aivan vastustamattomat tupsut. Oikein paljon kiitoksia mummu, kun olet omillasi antanut leikkiä.Päättämätön

1262535908_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Koirat saivat lahjaksi sellaiset 40-senttiset nahkaluut. Oli hauska seurata pikku-jätkän luiden omimista. Luut olivat yhtä pitkiä kuin Tiitus. Kun Lilliltä silmä vältti, kohmi se molemmat itselleen. Ärisi meillekin, kun ohitsensa kävelimme. Oppi sitten 14:llä kerralla olemaan murisematta, kun siten poikkeuksetta menetti luunsa ihmisille. Nyt on toinen tuhottu.

Törmäsin syksyllä kaupassa yhdeksän barbie-leffan pakkaukseen ja olihan se pakko ostaa plikalle lahjaksi. Avatessaan pakkausta hörähti nauruun. Arvaa siis mitä olemme katsoneet. Isännän harmiksi. Se on suunnannut pleikkari/tietsikka-maailmaansa.

Isännälle olimme hankkineet Ice Age 3 - leffan. Sitä toivoi. Viikkoa ennen joulua näimme siskonsa tyttären. Tiedusteluumme, mitä ostaisimme hänen kolmen vanhalle tyttärelleen lahjaksi, saimme vastaukseksi samaisen leffan.

Isäntä siihen, että - ostanpa samalla sen myös itselleni . Tuli kiire kehitellä juoni, jolla estäisimme tämän. - Katso ensin se pirpanalle ostettu, että onko se hyvä. - Joo tehdään niin - ja osti vain yhden dvd:n.

Yritimme kaikin voimin koko viikon pitää tätä ostamaansa piilossa, ettei hän muistaisi. Tottakai muisti joka käänteessä. Onneksi katseli vasta aaton aattona. Hän sai siten jo avaamansa ja katselemansa leffan paketissa.

Uuden vuoden aatto on Lillille perinteisesti ahdistava kokemus. Yleensä istumme sisällä rullaverhot alhaalla sekä tv ja radio lujalla, jottei ulkoa näkyisi räiske eikä kuuluisi pauke. Edellisessä asunnossa ilotulitettiin aivan ikkunoiden alla. Ajattelimme, että täällä helpottaa. Omakotitaloalue, pääasiassa vanhoja asukkaita. Mutta meteli alkoi jo seitsemän aikaan illalla jatkuen puoli yhteen. Istuimme taas verhot kiinni ja telkkari päällä. Lilli ei kuitenkaan kauheasti hermostunut. Mutta toista uutta vuottaan kokeva Tiitus oli ihan sekaisin. Jokainen kaukanakin kuuluva pamaus sai aikaan kauhean adrenaliiniryöpyn. Meni aamulla uudestaan nukkumaan heti ruoan saatuaan.

Hain plikan uuden vuoden vietostaan yhdentoista aikaan tänään kaveriltaan kotiin. Nukkuu nyt, jotta jaksaa illalla ystävättäreni synttäreillä. Plikka oli jossain konsertissa myös edellisenä iltana, ja sieltä tullessaan oli vähän surullinen erinäisistä asioista elämässään. Juteltiin ja hän itki pahaa mieltänsä. Ehdotin, että jäisi alakertaan nukkumaan, ettei kärpäsestä tule härkästä yläkerrassa yksistään. Plikka vilkaisi altakulmain ja tokaisi vaimeasti - enhän mä kuule unianikaan, kun toi isä tossa kuorsaa - ja meni ylös.

 

Ei sinua voi unohtaa;

olet mielessä kuin hyvä kirja,

jonka haluaa lukea uudelleen ja uudelleen,

sitä ei ole ostanut,

sen on saanut ilmaiseksi.

Lainakirja kuitenkin.

 

- T. Saastamoinen -