Plikalle tuli kaveri yökylään Jyväskylästä ja oli matkalla kotiinsa Vaasaan.

Plikka ei ollut tehnyt mitään huoneensa eteen muuton jälkeen. Olin vannonut, etten mene ja tee, mutta en jaksanut odottaa. Pari päivää sitten kulutettiin huoneen laittoon.

Noh, plikka siis halusi jo vihdosta viimein telkkarinsakin lisälaitteineen toimintaan. Me sitä isännän kanssa asentamaan eilen kotiin tullessa. Vedimme kahdeksan metrin antennin pätkän seinästä digiboxiin ja kuis ollakkaan - päät ei taaskaan sopineet. Onhan meillä niitä antennin jatkopaloja varmaan toista kymmentä, sillä hetkellä kaikki piilossa muuttolaatikoissa autotallissa.

Joten autoon ja Honkkariin ostamaan. Löysin antennihyllyn aikani kierreltyäni. Kaikkia muita antennipäitä löytyi paitsi sitä tarvitsemaamme uros-uros - jatkopalaa. Ei kun autoon ja seuraavaan kauppaan, tällä kertaa K-Rautaan. Onneksi sieltä löytyi, vaikkakin vain muutama. On varmaan yleinen antennin jatkopalojen vaihtoviikko.Päättämätön  Ostin samalla joulukukaksi kauralyhteen, sillä olin menossa serkulleni piparkakku-kahville.

Ovella varpaitani hyökkäsi haistelemaan kotikaninsa Tane. Se on jo kahdeksanvuotias vanha herra. Ottivat aikoinaan, kun kanien kerrottiin elävän vain pari vuotta. Mutta mikäs on ollessa, kun vapaana sisällä saa elää kuin mikä tahansa sisäkissa. Sillä on ruokakipot ja kissahiekkalaatikko keittiön nurkassa. Auta armias jos vieras erehtyy istumaan sohvalle sen lempinurkkaan. Tane saattaa silloin näykkäistä varpaasta. Ja puhetta ymmärtää ihan riittävästi.

Istuimme kaffeepöytään juuri paistettujen pippereiden seuraan, kun puhelimeni soi. Plikka soittaa:

- Koska tuut? -

- No, juodaan ensin kahvia. -

- Entäs ruoka? Sitä pitäis tehdä. Kui kauan siis oot siellä? -

- En mää tarkalleen osaa sanoa. Paistakaa se toinen jauheliha jääkaapista, tehkää kastiketta ja keittäkää vaikka spagettia. -

- Miks me? -

- Pyytäkää sitten, jos isä suostuis tekemään. -

- Sen pitäis lähteä koirien kanssa lenkille. -

- No menkää te koirien kanssa sillä aikaa, kun isä tekee ruokaa. -

- No ei me jakseta. -

- No mää teen, kun tuun! -

- Älä sit oo siellä myöhään. Meillä on jo nälkä. -

- No voi herran jestas, vasta kahville istuttiin. Kyllä tekin osaatte ruokaa tehdä! -

- Hmhm!! Heippa! -

Loppujen lopuksi, kun menin kotiin puolitoista tuntia myöhemmin, neitokaiset oli saunassa, isäntä oli tehnyt kastikkeen ja käynyt koirien kanssa lenkillä. Plikka oli kyllä laittanut spagetit kattilaan, mutta söivät he vasta saunan jälkeen yhdeksältä.

Edelleenkään ei äitee saa olla puhelimessa tai yksistään kotoa illalla pois.