Harva ystävänikään tietää kuinka herkkä oikeastaan olen. Murheita kohdatessa asioiden suunnittelu kuitenkin voittaa ja hyvin pian alan suunnitella selviämiskeinoa. Omakohtaisesti niin velkatakauksen lankeamiseen kuin läheisen masennukseen ja syömishäiriöön, muutamia mainitakseni.

Kyynelehdin herkästi, varsinkin tyttären esiintyessä. Kyyneleet saattavat tulla ajatuksen voimalla tai tv:tä katsellessa tai vain ajatellessa jotain. Ei tarkoita, että olen murheellinen, koen tietyt hetket voimakkaasti.

En omista kauhean paljon ystäviä, ihan muutaman vain, en enempää kaipaakaan. Olen kotona viihtyvää laatua, en käy illanvietoissa tai pikkujouluissa. Sukulaisia näen, joitain tiheämmin kuin toisia. Nautin esimerkiksi niistä viikonlopun aamuista, jolloin muu perhe nukkuu ja saan yksin vallata olkkarin.

Leivon ja teen ruokaa, mutta helpomman kaavan kautta. Ohjeet, jossa ei tarvitse pilkkoa tuntitolkulla tai vatkata valkuaisia, keltuaisia ja kermaa erikseen, ovat kullanarvoisia. Poikkeuksena tähän, soppien vihannekset pilkkoan tuoreista ja joulupöydän loorat teen ihan aakkosista itse. Jo parikymppisestä olen kerännyt lehtileikereseptejä ja liimannut niitä omiin reseptikirjoihini. Nyt niitä saa netistäkin. Pidän keittokirjojen keräämisestä. Ja käytän niistä sitten muutamaa tuttua.

Nuoruudesta olen kerännyt runoja ja aforismeja niin kuin reseptejäkin. Kirjahyllyssä on runokirjoja useampi, niitä luen sille tuulelle sattuessani. Tyttökin kasvoi runomuotoisten lastenkirjojen ja kansanmusiikin parissa. Kirjoittaa nykyään runoja, mutta ei kyllä kuuntele kansanmusiikkia.

Kirjahyllyssä on myös melkoinen määrä puutarha-, puutyö- ja ohjekirjoja. Niitä on oltava, niitä on kiva katsella. Samalla voi suunnitellla, mitä toteutetaan mihinkin. Jos toteutetaan. Ehkä joku päivä. Samoin sieltä löytyy erilaisia taidekirjoja. Sekä kirjoja, joissa opetetaan piirtämään tai maalaamaan. Ja kirjoja rakennuksista. Sekä ilman muuta lasten kirjoja sekä sarjakuvakirjoja.

Kirjahyllystämme löytyy tällä hetkellä myös noin 500 elokuvaa ja lisää hankitaan. Kauhusta piirrettyihin. Me tykätään leffailloista. Suklaata ja popcornia.Kieli ulkona

Tällä hetkellä harrastaminen on vähissä, vuosia olen suunnitellut alkavani sitä sun tätä. Haluaisin mm. tutkia sukujuuriani, mennä verhoilukurssille, aloittaa sen nukkekodin muokkauksen siihen edesmenneen avoappiukon liinavaatekaappiin. Tämä viimeinen on plikan ja minun yhteinen haave, hän valmistuu kohta puusepäksi. Voisin innostua myös kuorolaulamisesta, kotona kun rallattelen koko ajan.

Olen harrastanut mm. tanhuamista, lavatansseja, rivitanssia, kuntosalia, uimista, tekstaamista, lyijykynä- ja  tussipiirtämistä, vesivärimaalausta, valokuvausta, kutomista, virkkaamista, vähän ompelua, askartelua. Ja vaikka mitä muuta.

Enkä muuten missään nimessä koe olevani onneton. Elämään vain mahtuu kaikenlaista. Niistä myöhemmin.