Sikako oli?

Sitä kysyivät poikkeuksetta kaikki, joiden kanssa tänään töissä juttelin sairaslomalta palattuani. Ei se sitä ole lääkärin mukaan, mutta kertoi sitten, että työterveysasemallani joka toinen potilas on kuulemma influessaa poteva. Se oli yllätys, en odottanut sen olevan niin levinnyt. Tosin eilen illalla kuulin sitten ensimmäisen lähipiiriin kuuluvan sairastuneen. Toivottavasti hänen 2,5 vuotias tytär ei siihen sairastu, hän sai rokotteen, mutta vasta vajaa viikko sitten.

Olen vajaa kymmenen vuotta sitten sairastunut välikarsina- ja keuhkosarkoidoosiin. Luulin siitä parantuneeni, kunnes yksi lääkäri valisti, ettei se koskaan poistu elimistöstä, vaan vaikuttaa taustalla lopun elämää. Riskiryhmälistoissa ei sitä mainita. Soitin kuitenkin terveysasemalle kysyäkseni ja yllätyksekseni kuuluinkin riskillisiin.Tänään oli kuulemma vielä kuntani alle 65-vuotiaden rokotuspäivä, joten äkkiä autonrattiin ja jonon jatkoksi.

Mahtavasti oli rokotus hoidettu: kello 16.15, ilmoittautumisjonossa meni 5 minuuttia, salissa odotin minuutin ja rokotus vei toisen. Ei pitänyt paikkaansa lehtijutut tai sitten niistä oli otettu opiksi.