Tänne muutettaessa huomasin yllättäen, että tätä ja E:n soffaa lukuunottamatta kaikki kalusteet ovat vaihtuneet vanhoina hankituiksi.

Sohvapöytänä on töistä ostettu 20-luvun arkkitehdin piirustuspöytä, jonka kannen saa nostettua pystyyn vinoon. Maksoin siitä 10e, meillä se sai tumman petsin. On vähän erikoinen tähän tarkoitukseen, mutta niin sopiva meille ja aina täynnä tavaraa. Pöydän jalkaosa on niin kaunis, että jonain päivänä hankin sen päälle lasikannen.

Samasta paikasta ostin toisenkin pöydän, ison kokoushuoneen koivuviiluisen. Se oli meillä edellisessä kodissa olkkarin vieraspöytänä. On tuolla autotallissa odottamassa jotain. J teki sen päällä juottotöitä, ja nyt on keskellä pöytää palojälki.

Autotallissa odottaa myös kuusi hirveän kokoista ns. herrainhuoneen tuolia. Niitä tammisia, ruskeanahkaisia messinkinuppisia. Ostettaessa niin tupakantuoksuisia (ei enää). Ne maksoivat vähän enemmän, 2500 mk.

Kirjahyllyksi hankittiin kuukausi sitten 70-luvun valkoinen oikea kirjahylly, 20e. Edellinen on ostettu "tyttömies"-päivinä. Silloin, kun siinä pidettiin jotain Tiimarin posliiniesineitä ja alaosien päällä itse virkattuja pöytäliinoja. Kirjoista ei ollut tietoakaan. Kaunis se on 80-lukulaiseksi edelleen, koivuviilua, hyllyt täysin suoria, ovet ei retkota.

Avoappiukon siirtyessä pilven reunalle, jäi häneltä meille häneltä 40-luvun kirjavitriini.

Täällä keittiöön tarvittiin pöytä, se hankittiin tuttavalta, 20e. Mutta eihän ne herraintuolit sen kanssa sovi, halusin ehdottomasti pinnatuolit. Kävimme SPR:n Kontti-tavaratalossa. Sieltä löysimme neljä Made in Yugoslavia - tuolia. Koivuisia, pinnatkin löytyy. Selkänoja on kokonainen kaari. Erinomaiset istua, sillä istuinosa on leveämpi ja hieman kupiksi muotoiltu. 12€ / kpl. 

Olkkarissa meillä on myös pieni ,olisikohan rokokoo-, pöytä. Roskiksesta pelastettu, siitä oli jalat irti ja pintaan oli liimattu pieniä mosaiikkipaloja.

Joltain mummulta isäntä osti 50 mk:lla liinavaatekaapin, joka palvelee arkivaatekaappinani. Ja tietysti meillä on se avoappiukon liinavaatekaappi, josta vielä jonain päivänä tehdään nukkekoti. Dvd-video -hyllyinä palvelee kimpilevyiset Nuorten kirjallisuusinstituutin aikoinaan hylkäämät hyllyt.

1970-luvulla eräässä taloyhtiössä siivottiin paloviranomaisten käskystä vinttikäytäviä. Isäntä oli silloin siellä talkkarina. Käytävällä oli seissyt kaappi, jossa toisessa päässä on pehmustettu puliympyrän muotoinen viinikaappi ja toisessa päässä savikiekkosoitin ja putkiradio. Isäntä kuulutti toista vuotta kaapin omistajaa, ketään ei kuitenkaan löytynyt.