Tässä ote sivusta leivonnaisohjeita sisältävästä leikekirjastani. Ja kuten kuvasta näkyy, että sivu on ollut ahkerassa käytössä ainakin rasvaläikkien mukaan.

1258646522_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tällä sivulla on kirjan käytetyin ohje;

PIKASUKLAATORTTU

150 g margariinia

2 kananmunaa

3 dl sokeria

1,5 dl vehnäjauhoja

4 rkl kaakaojauhoa (oikeaa "van Houtenia", ei juomajauhetta)

2 tl vaniljasokeria

0,5 tl suolaa

1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen ja voitele piirakkavuoka.

2. Sulata margariini ja anna sen hieman jäähtyä.

3. Lisää munat margariiniin ja vispaa sekaisin.

4. Sekoita toisessa isossa kulhossa loput kuivat aineet keskenään.

5. Lisää muna-margariiniseos kuiviin aineisiin. Sekoita puuhaarukalla, kunnes taikina on tasaista ja kiiltävää, noin yhden minuutin.

6. Kaada taikina vuokaan ja paista tasan 20 minuuttia. Ei yhtään enempää.

Torttu saa näyttää valmiina hieman tahmealta ja puolikypsältä. Koristele hieman jäähtyneenä tomusokerilla. Parasta jäähtyneenä.

Voi pakastaa, mutta tokko ehtii sinne saakka. Ei ainakaan meillä. Ja monetkohan yllätysvieraat ovat saaneet tätä kahvipöydässä.

Pelllilliseen olen tehnyt kolmesta neljään annosta, silloin paistoaika hieman pitenee. Kannattaa hytkyttää vuokaa, keskustan pitäisi olla "löysän kiinteä". Silmänisku